2016. július 21., csütörtök

Hogyan kell cikket írni?

Nincsenek megjegyzések :

Hogyan kell cikket írni?





A véleményed és tudásod nekünk nagyon sokat ér. Egymásnak segítünk, egymást informáljuk, ha kell, kijavítjuk és így csodálatos dolgokat érhetünk el. Szeretnék, néhány gondolatot írni arról, hogy hogyan szerkeszd meg az írásaidat.

Hogyan írj cikket? Instrukciók:


1. Leveledet a PAPIRBRIKETTBLOGSPOT@GMAIL.COM címre várjuk

2. Válassz kategóriát (napenergia, szélenergia, vízenergia, bemutatkozás, ötletek, stb.)

3. Válaszd ki a témát, melyről szeretnél beszámolni. Lehet az a megépített sörkollektorod, valamilyen új találmányod, fejlesztésed, de lehet akár egy ötlet felvetésed is. Írhatsz kérdést is, viszont ott pontosan fogalmazd meg, hogy mire gondolsz (minden részletre kiterjedően), hogy a többiek válaszolni tudjanak.

4. Ha kiválasztottad a témát, nézz utána, informálódj.

5. Írj egy kis bevezetőt, hogy miről fog szólni a cikked. 

6. Írd meg a cikket. Fejtsd ki bőven, mire gondoltál. Ami nagyon fontos, hogy Ne másolj át cikkeket másik oldalról, mert ezzel szerzői jogot sértesz!

7. Ha vannak hasznos tippjeid, felvetéseid, azokat is írd bele, még akkor is, ha azok csak ötletek.

8. Ha van valamilyen tapasztalatod, mellyel figyelmeztetni tudod az olvasókat, akkor tedd meg. Például vigyázzatok ezzel és azzal, mert én így és úgy jártam…

9. Az írásodat illusztráld képekkel, videókkal. Csak jogtiszta forrásból származó képeket használj. Így keress rájuk https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=free+stock 

Vagy használj saját képeket, amiket te fényképeztél, vagy te szerkesztettél. 
Használj videókat is. Ha nem tudod, hogy kell beilleszteni, akkor csak küld el a (például youtube.com –os) videó linkjét és mi majd beillesztjük.



Mit ne csinálj?


  • Ne másolj! Írj saját cikket. Ha valahonnan idézel, ne legyen több 1-2 mondatnál. Ha így idézel, akkor írd oda a forrást, ahonnan idéztél. Csak olyan helyről idézz, ahol azt engedélyezik. Ha nincs feltüntetve, hogy szabad a tartalom idézése, akkor semmiképp ne idézz arról az oldalról.


  • Ne írj közízlést sértő szavakat, mondatokat! Ide az emberek informálódni jönnek, nem megbotránkozni. Természetesen a viccelődést és a humort szeretjük.



  • Ne reklámozz! Ne azért írj cikket, mert valakit, vagy valamit reklámozni akarsz! A célunk az információ megosztás és a segítségnyújtás!


  • Ne használd az oldalt linképítésre! Ha a cikkedben hivatkozol egy weboldalra, azt megteheted, de csak azért ne írj cikket, hogy telepakold linkekkel.





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése